Burgerinitiatief

Koos Kemperman

Mijn naam is Koos Kemperman. Ik ben al jaren een inwoner van het dorp Eefde en ik ben de initiatiefnemer van het plan om een heuse dorps boomgaard in Eefde op te gaan zetten.

Medio september 2013 las ik een verhaaltje over de Stadsboomgaard in Zutphen. Hierdoor werd ik geïnspireerd en ging ik verder zoeken op internet. Ik bedacht me waarom het fraaie dorp Eefde niet een dorpsboomgaard had. Ik vond dat ik dat gat moest gaan invullen. Al snel was een plan bedacht en  werd aansluiting bij de Dorpsraad Eefde gezocht.

Ergens in februari 2014 werden de eerste stappen voor de oprichting van een “Boomgaard Eefde” gezet.

Ondertussen zijn er vele stappen gezet  en loopt het project goed. De bedoeling is dat op vrijdag  14 november 2014, de eerste boom van deze boomgaard, geplant gaat worden door de heer Sebastiaan van ’t Erve, burgemeester van de gemeente Lochem, samen met beide directeuren van de Eefdese basisscholen; de Bargeweide (mw. Wieneke Spaan)  en Villa 60 (dhr. Hans Brinkman). Daarna gaan ALLE basisschoolleerlingen, samen met de groep vrijwilligers helpen om deze boomgaard aan te gaan planten.

Dat zal het voorlopige hoogtepunt zijn van een hele serie beslissingen die genomen zijn, om te komen tot deze fraaie parkachtige boomgaard,  met in totaal 43 hoogstam fruitbomen, bestaande uit oude appel- en perenrassen uit de IJsselstreek en oud-Nederland.

Doe je mee?

Foto: Ronny te Wechel