Enthousiaste imkers gaan bijenstal bouwen.

Datum: 
28/12/2014
Bijen

In Eefde komt een mooie boomgaard met oude appel en perenbomen. Vrijdag 14-11-'14, zijn 14 fruitbomen geplant door een groep vrijwilligers. Komend jaar gaan deze bomen bloeien en misschien wel vruchten dragen.

Voor een mooie boomgaard zijn bijen nodig. Met toestemming van de eigenaresse wordt binnenkort op landgoed 't Haveke door een groep enthousiaste imkers een fikse bijenstal gebouwd. Hier komen de bijenkasten en korven te staan.

Ook gaan de imkers hier enkele malen per jaar uitleg geven aan de leerlingen van beide Eefdese basisscholen. De leerlingen krijgen dan speciale beschermende pakken aan en kunnen met eigen ogen zien hoe het er aan toe gaat in en rond een bijenkast.

Misschien gaan ze zelf wel eigen honing maken/verzamelen, onder leiding en met uitleg van de imker.

Ook wordt in de toekomst enkele stroken in de boomgaard bezaaid met een mengsel van wilde bloemen. Dit staat niet alleen mooi en kleurrijk, maar is ook gunstig voor de bijen.

Als u meer over deze plannen wilt weten, neem dan via het contactformulier contact met ons op. Ook als u een financiele bijdrage wilt leveren aan dit project, mag u uiteraard contact met ons op gaan nemen.

 

Categorie: